Een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen!

Direct aanmelden
 

Exclusief partner van het IOB!

In 2020 is de Retail Non Food sector van start gegaan met het Individueel Ontwikkelbudget, ook wel IOB genoemd. Het IOB is een geheel nieuwe regeling waarin werknemers periodiek een opleidingsbedrag gestort krijgen op een individuele leerrekening, welke volledig gefinancierd wordt door de werkgever. De Leerrekening is voor deze regeling als exclusieve uitvoerder geselecteerd. Graag informeren we jou als werkgever op deze pagina over de werking van het IOB en de rol van De Leerrekening. Nog niet aangemeld als werkgever? Doe dat dan snel!

Aanmelden
 
 

Nog niet aangemeld?

Aanmelden als werkgever kan via deze link.

Nu aanmelden
 

Een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen!

De Leerrekening ontzorgt organisaties volledig!

Leven Lang Leren

Het IOB is onderdeel van het Leven Lang Leren beleid van het kabinet. Gericht om mensen meer regie te geven over hun eigen loopbaan.

Algemeen Verbindend

Het IOB is onderdeel van de algemeen verbindend verklaarde cao Retail Non Food die in is gegaan op 1 juli 2018.

€ 150 per jaar

Vanaf oktober 2020 bouwen medewerkers budget op van € 150 per jaar zolang de CAO geldt.

Zelfregie staat centraal

De medewerker bepaalt zelf aan welke opleiding die het budget spendeert. Wel wordt fiscaal getoetst of de opleiding relevant is voor de desbetreffende medewerker.

Voor wie?

Medewerkers dienen op 31 december van het voorgaande kalenderjaar minimaal 1 jaar in dienst te zijn. Daarnaast dienen ze minimaal een dienstverband van 16 uur per week te hebben.

Voor wie niet?

Uitzendkrachten, weekendhulpen, vakantiekrachten en directie zijn uitgesloten van deelname.

Extern beheerd

Het IOB wordt extern beheerd op een Stichting Derdengelden. Hiermee wordt het faillissement proof beheerd, voor zowel werkgevers als uitvoerder.

Niet benut, geld terug

Niet benut budget gaat na 5 jaar kosteloos terug naar de werkgever

IOB en transitievergoeding

Gebruikt IOB mag verrekend worden met de transitievergoeding.

 

Koppelen met de salarisadministratie

Als uitvoerder zijn wij erop gericht werkgevers zoveel mogelijk te ontzorgen. Daarom hebben we koppelingen ontwikkeld met de grootste salarisadministratiepakketten in de markt, waar het IOB in is verwerkt. Op deze manier kunnen werkgevers 1-malig een koppeling tot stand brengen, waarna de medewerkers die daar recht op hebben elke betalingsperiode worden gedeeld met De Leerrekening. Doordat de berekening plaatsvindt in de salarisadministratie, is het systeem waterdicht.

 

Compleet onboarding proces

Voor zowel werkgever als werknemer is een makkelijk onboarding proces ontwikkeld. Tijdens het onboarding proces voor werkgevers wordt in 20 minuten het dashboard ingericht en wordt o.a. de koppeling met de salarisadministratie gelegd. Na afronding krijg je direct toegang tot het dashboard, waarin alle gegevens overzichtelijk terug te vinden zijn. Vervolgens kunnen medewerkers automatisch uitgenodigd worden om zichzelf te registreren. De onboarding voor medewerkers richt zich op het verrijken van het zoekprofiel, waardoor we de medewerker kunnen voorzien van de beste leersuggesties.

 

De Leerrekening & Edubookers

De Leerrekening is een 100% dochter van Edubookers. Het vinden van een opleiding is bij Edubookers net zo makkelijk als een hotel op Booking.com. Bekijk beoordelingen of filter op plaats, datum, prijs, certificaat, dag en veel meer. Maak gebruik van de startgarantie, hoge kortingen en beste prijsgarantie of bekijk welke trainer de opleiding verzorgt. Edubookers biedt tienduizenden medewerkers de beste One Stop Shopping ervaring op het gebied van opleidingen en is dan ook de perfecte basis voor De Leerrekening.

Bekijk Edubookers
 
De Leerrekening is geïntegreerd met: